Sunday, February 6, 2011

hi erm namer aku JOHN,.....

hi erm namer aku JOHN,.....

ader sorang pemuder bernamer 'di atas'....sumpah berbakat.....
dier pandai berkater2...xheranlah juare debat....
tapi serius dow dier hebat....
kalau x, xkan lah mok jadikkan dier 'kiblat'

saper xkenal JOHN?...pemuda hebat lagi berbakat ni? dier serius ah, memang 'star born with talent' omputeh panggel.....
"hensem dowh abang john"
"bijak giler abang JOHN"
"kreatif giler abang JOHN"
"power giler abang JOHN"
semue tu adalah dialog yang biase kiter dengar kalau bercakap pasal abang john....

mengimbas kenangan 05-06 di sebuah IPTA terkemuka (tempat dirahsierkan)....abang JOHN muler mengecapi kemasyhuran......bermuler dengan "hi erm namer aku JOHN", abang JOHN muler menunjukkan 'belang' nye....

antara kejayaan abang JOHN:
  • berjaya mendapat 4flat selama setahun (2 semester) di peringkat asasi...
  • berjaya mendapat band 6 dalam peperiksaan MUET...
  • berjaya mengorat awek kacamata merah (walaupon pada mule kener tinggal keter di tepi jalan akibat kurang sopan)
  • berjaya menyelesaikan kes2 kehilangan di situ sekaligus diangkat menjadi hero
  • menjadi pendebat terbaik di dalam debat antara semua universiti di Malaysia...kejayaan abang JOHN
  • merangkul anugerah naib canselor di peringkat ijazah sarjana muda (1st class degree)
  • dan banyak lagi....
dan kini, setelah tamat, abang john muler mengorak langkah dalam arena perniagaan, saper xtau farmbook.my? memang outdatedlah....dengan posisi sebagai ceo dynamicglobe sdn bhd, abang JOHN berjaya membawa syarikat itu ker BSKL papan pertama....fuhhhhh abang JOHN memang hebat!!!

di dalam bidang penulisan, abang JOHN aktif dengan blognyer cucunenekkebayan, berjaya mengumpul follower seramai 100k++.....pernah terjadi kesesakan trafik di laman sesawang kerana kewujudan blog ini...refer utusansemenanjung. Di blog ini jugalah abang JOHN mencurahkan idea2 bernas pemikiran abang JOHN. salute abang JOHN.

di dalam bidang fotografi, Hasil tangkapan abang JOHN memang sangat mengagumkan...angle yang menarik, pencahayaan yang bagos, editing yang menarik, idea yang segar, semua itu membuatkan abang JOHN tidak putus2 mendapat job-job besar hingga tidak menang tangan abang JOHN...dan disebabkan itu jugalah abang JOHN layak menjadi mentor kepada 9 orang protege yang ingin mendalami ilmu fotografinyer...untuk tempahan

abang JOHN, ini bukan bodek tau, ini serius!...hahaha...abang JOHN memang best....semoga kekal sukses dengan NANU yer...hehe nanu canteekkkkk...ni ikhlas dan serius juger!

ps: ito pat ubuuuuuuuu!!!!

gambar hiasan: begini hensemkah ruper abang JOHN kiter?



2 comments:

  1. hahahahahahahaha.. i likeeeeeeeee!!!

    ReplyDelete
  2. eh naper like? kenal ker saper abang JOHN neh?hoho

    ReplyDelete